Hoe wordt paprika geteeld?

De paprikaplant

De paprikaplant is eigenlijk struikachtige plant die houdt van ongeveer 25 graden.

Aangezien in ons klimaat de teelt ongeschikt is voor buitenteelt, vindt de productie plaats in kassen. In de volle grond wordt de plant circa 1 meter hoog, in de kassen tot 4,5 meter.

De planten staan op lange rijen geplant met tussenpaden om te kunnen oogsten en te verzorgen en worden omhoog geleid via touwtjes. Elke plant heeft een waterdruppelaar. Deze druppelaar zorgt ervoor dat de plant met een mengsel van water en alle gewenste mineralen wordt gevoed.

Tussen het volgroeien van de bloem en de oogst van de vrucht zit circa 8 weken tijd. Nadat ze geoogst zijn, worden ze gesorteerd op gewicht en op kwaliteit om vervolgens te worden verpakt in de door de klant gewenste verpakking. 100% van de Nederlandse productie, vindt op milieubewuste wijze plaats. Dat wil zeggen dan men in principe alle plagen verhelpt door midden van biologische vijanden van de betreffende insecten. In Nederland wordt er geoogst van februari tot en met december, waarbij de top van de productie van half maart tot eind oktober ligt.

Meer weten?
Neem contact op