Over onze paprika’s

Herkomst van de paprika

De paprika’s komen van oorsprong uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit onze keuken.

Logisch, als je bedenkt hoe de verschillende soorten de smaak en het aanzien van ons eten verrijken. Bovendien geldt de paprika met recht als ‘supergezond’. Maar weinig producten zijn namelijk zo gezond als paprika. Paprika’s zitten boordevol vitaminen en mineralen en bevatten maar weinig calorieën.

De ‘blokvormige’ paprika’s, zoals wij ze telen, zijn de meest voorkomende paprika’s. Ze hebben een vruchtwand die een centimeter dik kan worden. Deze blokpaprika’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die allemaal een net iets andere smaak hebben. Een ‘niet rijpe’ paprika smaakt wat pittiger dan een ‘rijpe’. Om u een idee te geven: een rode paprika smaakt zachter en zoeter dan een groene. Wist u trouwens dat een rode paprika eigenlijk een rijpe groene paprika is!

Hollandse paprika’s zijn het gehele jaar door, behalve in januari en februari, te verkrijgen. De topaanvoer is van juni tot oktober. De overige maanden vindt u paprika’s uit met name Spanje of Israël in de winkelschappen.

Meer weten?
Neem contact op